Flat Preloader Icon

شماره تماس : 02176781233 - 09123972234 - 09333577698 - 09128088402

آدرس: تهران، تهرانپارس، بلوار شهید ناصر کاظمی (شاهد)، خیابان شهید حمیرضا حسینی اصل، پلاک 42، طبقه 1

سبد خرید
هیچ محصولی در سبدخرید نیست.
چند نوع سیلیکاژل می شناسید؟
مدیریت سایت
۱ اردیبهشت ۱۴۰۴
31بازدید

چند نوع سیلیکاژل می شناسید؟

تهیه سیلیکاژل برای اولین بار به توماس گراهام در سال ۱۸۶۱ میلادی نسبت داده می شود. رطوبت معمولاَ یکی از عوامل مزاحم در اکثر صنایع است که می تواند اثرات سوء و مخربی در کلیه مراحل، اعم از نگهداری مواد اولیه و محصول در انبارها و در زمان حمل و نقل داشته باشد. لذا سیلیکاژل به عنوان یک ماده رطوبت گیر، کاربرد عمده ای در صنایع و به خصوص در صنایع برق، دارویی و بسته بندی پیدا کرده و از کالا در برابر رطوبت و خوردگی حفاظت می کند. این ماده امروزه یکی از عوامل موثر بر ارائه محصول مرغوب در بازارهای بین المللی به حساب می آید. سیلیکاژل ها معمولاَ از لحاظ ظاهری به دو شکل گرانول (کروی) و پرک (بی شکل) تهیه می شوند. سیلیکاژل از لحاظ امکان بررسی ظاهری میزان جذب رطوبت به دو صورت اندیکاتوردار (آبی رنگ) و بدون اندیکاتور (بی رنگ) موجود است که نوع آبی آن پس از جذب رطوبت به صورتی تغییر رنگ می دهد، اما در نوع سفید تشخیص ظاهری میزان جذب به سختی امکان پذیر می باشد. سیلیکاژل عمدتاً در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، برق و نیرو گاه های تولید برق، صنایع نظامی، دارویی، مخابرات، ساختمان و شیشه های دو جداره بسته بندی به عنوان جاذب رطوبت و کاتالیزور کاربرد دارد.

مشخصات فیزیکی و شیمیایی انواع سیلیکاژل

سه نوع سیلیکاژل گرانولی (کروی)، پرک و پودر هیدراته به صورت عمده تولید می شوند. سیلیکاژل کروی از پر مصرف ترین نوع سیلیکاژل در صنایع نفت است. سیلیکا ژل یک ماده شیمیایی است که نوع مرغوب آن به رنگ آبی آسمانی است. این ماده وقتی که رطوبت به خود می گیرد به رنگ صورتی تبدیل می شود. اما می توان دوباره از آن استفاده کرد. برای این منظور آن را در فِر گاز قرار می دهیم تا خشک شود و دوباره به رنگ آبی در آید. به وسیله فرو بردن کاغذ تورنسل در سیلیکاژل متوجه می شویم که سیلیکاژل رطوبت دارد یا خیر به طوری که اگر مرطوب باشد رنگ کاغذ تورنسل تغییر می کند.

سیلیکاژل پرک

در یک تقسیم بندی کلی سیلیکاژل پرک به دو دسته سیلیکاژل بی رنگ و سیلیکاژل آبی تقسیم می شود.
۱- سیلیکاژل بی رنگ از نظر شکل ظاهری بی رنگ و یا مایل به زرد روشن و شیشه ای شفاف است. این نوع سیلیکاژل را می توان در صنایع بسته بندی و در کنار وسایل و ماشین های الکترونیکی، الکتریکی، پزشکی، دارویی و منسوجات تولیدی و همچنین در شیشه های دو جداره و سه جداره به منظور خشک نگه داشتن فضای بین دوجداره و ممانعت از ایجاد بخار استفاده کرد.

سیلیکاژل
۲- سیلیکاژل آبی این نوع سیلیکاژل وقتی که خشک است به رنگ آبی، آبی تیره و یا بنفش است. حفره های درونی آن قادر به جذب رطوبت می باشند و بعد از جذب رطوبت به تدریج تغییر رنگ داده و به رنگ صورتی و صورتی کم رنگ تبدیل می شوند. که نشانگر این است، سیلیکاژل بایستی تعویض و یا فعال شود. در واقع سیلیکاژل نوع آبی برای جذب رطوبت بالا و مصارف خاصی استفاده می شود. توضیح آن که هر دو نوع سیلیکاژل قابل بازیابی است. گر چه با هر بار فعال کردن مقداری از ظرفیت جذب آن کاسته می شود لذا استفاده از آن در کاربردهای حساس توصیه نمی شود. درغیر این صورت می توان بارها و بارها از این محصول استفاده نمود.

سیلیکاژل

چگونگی ذخیره سازی و نگهداری سیلیکاژل تولیدی معمولاً با توجه به نیاز مصرف کنندگان بسته بندی می گردد. برای فروش به صورت عمده بسته بندی در بشکه های ۱۵۰ کیلوگرمی فلزی صورت می گیرد. برای فروش به بازار بسته بندی ۲۵ کیلوگرمی که دربشکه های مقوایی با بسته بندی نایلون آماده می شود. برای فروش های ۵ گرم تا یک کیلوگرم نیز می توان بسته بندی مناسبی داشت.

انواع بسته بندی سیلیکاژل

۱- بشکه پلی اتیلنی دوجداره غیر قابل نفوذ هوا و پلمپ شده با وزن خالص ۲۵، ۳۰ و ۳۵ کیلوگرم
۲- بشکه مقوایی دوجداره غیرقابل نفوذ هوا و پلمپ شده با وزن خالص ۱۰، ۱۵ و ۲۰ کیلوگرم
۳- قوطی فلزی و پلی اتیلنی با وزن خالص ۱، ۲ و ۵ کیلوگرم
۴- بسته بندی در لفاف منسوج نبافته نازک در ابعاد و اوزان مختلف ۱، ۲، ۵ و ۱۰ گرم
۵- بسته بندی در لفاف منسوخ نبافته ضخیم ۱۰ الی ۱۵۰ گرم
۶- بسته بندی با لفاف متقال (پارچه مخصوص) در ابعاد و اوزان مختلف از ۱۵۰ گرم الی ۱ کیلوگرم

سیلیکاژل
موارد مصرف و کاربرد

سیلیکاژل مورد استفاده در پتروشیمی می بایست کاملاً کلسینه شده باشد. در پتروشیمی از این ماده به عنوان کاتالیزور برای رطوبت زدایی گازهایی که از داخل راکتور می گذرد استفاده می گردد.
از سیلیکاژل کلسینه نشده نیز در پالایشگاه ها و چاه های نفت و گاز بسیار استفاده می شود. در این صنعت از سیلیکاژل به عنوان کاتالیزور و رطوبت گیر استفاده می شود. صنایع نظامی از دیگر مصرف کنندگان این کالا می باشند. در صنایع دارویی از سیلیکاژل در طیف وسیعی از مواد اولیه تا بسته بندی محصولات استفاده می شود. در صنعت برق و مخابرات نیز به منظور حفاظت از سیستم های از این محصول استفاده می نمایند.
صنایع دارویی، غذایی و کشاورزی

هر انسانی به غذا و دارو نیاز دارد اما مهم است که بتوان آن ها را به صورت تمیز و خشک نگهداری نمود. گاه اکسیژن و رطوبت عامل مزاحم و فاسد کننده برای مواد غذایی و دارو محسوب می شوند. با به کار بردن کپسول و یا بسته های سیلیکاژل می توان از اثرات مخرب آن ها و گازهای مزاحم جلوگیری کرد.
صنایع بسته بندی، حمل ونقل و انبارداری

سیلیکاژل در بسته بندی کالا در زمان حمل و نقل علی الخصوص دریایی و انبارداری نقش به سزایی دارد. بسته های خشک کن که به صورت ویژه برای کاهش قطرات آب در حمل و نقل و کانتینرها ساخته شده اند با کاهش قطرات آب در بسته بندی ها، محموله ها را از آسیب دیدگی توسط رطوبت در حین نقل و انتقال محافظت می کند. در این حالت حمل کالا بدون مزاحمت قطرات آب مقدور می باشد و از شکل گیری قارچ و کپک و زنگ های فاسد کننده جلوگیری می کند. فواید استفاده از بسته های سیلیکاژل به شرح زیر است:
۱- جذب رطوبت تا ۴۰ درصد وزن دسیکانت ها
۲- محافظت کالا تا ۵۰ روز یا بیشتر در مقابل رطوبت
۳- جلوگیری از آسیب کیفیت در بسته بندی کالا

صنایع خودروسازی و نظامی

استفاده از قرص های دسیکانت یک روش موثر جهت محافظت از محصولات خودرو در برابر رطوبت است در زمانی که فضای بسیار کمی در دسترس باشد. این قرص ها کاربرد وسیعی در صنایع نظامی و قطعات دارد. قرص های دسیکانت در اشکال و سایزهای متفاوت توانایی جذب بالایی نسبت به رطوبت دارند. این قرص ها به صورت فشرده با وزن بسیار کم به عنوان روشی با دوام در بسته هایی که فضای بسیار کمی دارند به کار می رود. قرص های دسیکانت یک راه حل ایده آل برای هر نوع کاربردی که فضای بسته بندی در آن محدود است و حفاظت در مقابل رطوبت بیشترین اهمیت را دارد به شمار می رود.

صنایع ساختمانی

انواع خاصی از شیشه ها وجود دارند که تمایل به از دست دادن شفافیت داشته و ابری یا رگه رگه می شوند (بیماری شیشه). در این حالت لایه های نازک سدیم کربنات و پتاسیم کربنات به روی آن ایجاد می شود که بسیار رطوبت گیر بوده و نهایتاَ سبب کدر شدن و متلاشی شدن شیشه می شوند. با استفاده از سیلیکاژل به عنوان ماده رطوبت گیر می توان آن ها را همواره خشک نگه داشت. علاوه بر این در صنایع ساختمانی از شیشه های دوجداره برای عایق بندی ساختمان استفاده می شود که سیلیکاژل در فضای بین این شیشه ها به عنوان رطوبت گیر برای جلوگیری از تشکیل شبنم استفاده می شود.

دسته بندی:

مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقالات مرتبط

Related Articles



ثبت نام کنید و در خبرنامه ما مشترک شوید

از جدیدترین تخفیف ها و اطلاعیه ها بهره مند شوید.

    ارتباط با ما

    آدرس: تهران، تهرانپارس، بلوار شهید ناصر کاظمی (شاهد)، خیابان شهید حمیرضا حسینی اصل، پلاک 42، طبقه 1

    محصولات

    در نقشه پیدا کنید

    مشاوره رایگان

    تماس تلفنی